مهندسی مکانیک از آن دسته رشته هاییست که می توان گفت پیاده کننده ی علم فیزیک بوده و براساس یک سری مفاهیم پایه ای علم فیزیک کار می کند و به تبع می­توان ریاضی را در بررسی حرکت اجسام و نیروهایی که به آنها وارد می­شود دید. مهندسی مکانیک همواره در تلاش است تا نتایج خود را درطرحی نو در زمینه فن شناسی و صنعت و. .. بررسی و ارائه نموده و در راه پیشرفت انسان گامی به جلو بردارد. شاید بتوان گفت که رشته مهندسی مکانیک، رشته تحلیل و طراحی سیستم های دینامیکی و استاتیکی است. به عبارت دیگر محاسبات فنی ، مدل سازی و شبیه سازی طراحی و تهیه نقشه ها ، تدوین روش ساخت ، تولید و آزمایش تمامی ماشین آلات و تاسیسات موجود در دنیا ، با تکیه بر توانایی مهندسان مکانیک انجام می گیرد.
سامانه جامع صنعتی شمستا ضمن توجه خاص به اهمیت این رشته و کارآمدی آن در زمینه های مختلف صنعت و شمول آن در همه ی صنایع، مفتخر است به معرفی متخصصان آن بخش و کارگاههای ایشان به صاحبان صنایع بزرگ کشور جهت رفع نیازهای طراحی و ساخت قطعات، بومی سازی قطعات صنعتی ، مهندسی معکوس و حتی تعمیرات تخصصی ماشین آلات صنعتی، در جهت رسیدن به آرمان جهش تولید و تکیه به دانش و تولید داخلی.
در شروع آموزش مهندسی در ایران ، مهندسی مکانیک با برق یکی بود و الکترومکانیک نامیده می‌شد. اما این دو رشته حدود 45 سال پیش از هم جدا شدند و به مرور رشته‌های دیگری مانند مهندسی شیمی و مواد نیز از مهندسی مکانیک جدا شد و مهندسی مکانیک به عنوان رشته مهندسی مکانیک عمومی ارائه گردید. ولی با پیشرفت صنعت و نیاز صنایع به تخصص‌های مختلف در این زمینه، از مهندسی مکانیک عمومی دو گرایش طراحی جامدات و حرارت و سیالات و بعد از آن ساخت و تولید بیرون آمد و بالاخره باید به مهندسی دریا اشاره کرد که هنوز در دانشگاه صنعتی شریف به عنوان یکی از گرایشهای مهندسی مکانیک ارائه می‌شود. ما در این‌جا به معرفی اجمالی هر یک از گرایشهای فوق می‌پردازیم.
لطفا جهت مطالعه ادامه مطلب بر روی شمستا و مهندسی مکانیک کلیک کنید.